Theorema binomiale

E Vicipaedia
Salire ad: navigationem, quaerere

Theorema binomiale[1] seu binominale dicit:

 (x+y)^n = \sum_{k=0}^{n}\binom{n}{k} x^{n-k}y^{k} \quad (1)

Latius expressum:

(x+y)^n = \binom n0 x^n + \binom n1 x^{n-1} y + \ldots + \binom n{n-1} x y^{n-1} + \binom nn y^n = \sum_{k=0}^n \binom n k x^{n-k} y^{k}.

Nota[recensere | fontem recensere]

  1. Prasse, Mauricius: Commentationes Mathematicae, Lipsiae 1804. Cf. p. 4 (Commentationes Mathematicae auctore Mauricio de Prasse. Mathem[aticae] prof[essor] ord[inarius] in univers[itati] liter[arum] Lipsiensi.)